EST | ENG | FIN | RUS

Ettevõttest

Eestimaa kõige suurem saar, Saaremaa asub mandrist küll mitte väga kaugel, aga just piisavalt niipalju, et olla ise justnagu eraldi maa – oma tavade, keeleaktsendi ja puhta ning imekauni loodusega.

Saaremaad tuntakse iidsetest aegadest, kui paika, kust sa “ei pääse” mandrile tagasi kohalike meistrite pruulitud salakavalat kadakaõlut ülistamata ning suitsulesta ja angerjasuppi kiitmata.

Aga juba päris kaua on sellel saarel õpitud ning põlvest-põlve edasi antud ka lihavalmistamise kunsti.

Oma saarel, metsiku looduse keskel kasvatatud ökoloogiliselt puhas liha on ideaalseks tooraineks paljudele erinevat liiki lihatoodetele, mis hinnatud ja oodatud nii oma saare kui ka kõikide lähimate maade toidulaudadel.

Tööstuslik lihatootmine sai Saaremaal alguse 1803. Aastal. Tänaseks on Saaremaa Lihatööstusest saanud üks maakonna juhtivaid ettevõtteid, mis töötleb kuus ligi 400 veist ja 3000 siga. Kuus turustame ligi 500 tonni toodangut. Toodame roavalmistusvorste, keeduvorste nii säilekestas kui ka suitsutatuna, poolsuitsu- ja täissuitsuvorste, vere- ja tangutooteid, pasteete, sülte. Samuti on valikus ka Saaremaal kasvanud värske sea- ja veiseliha. Enamik toodetest läheb turule pakendatult. Seetõttu on meie pakendivalik samuti väga lai. Enimlevinud on vaakum-, termokahanev- või modifitseeritud atmosfääripakendis tooted.

Meie kõik suitsutatud tooted on suitsutatud naturaalse suitsuga – suitsuahjudes, mis jätavad meie toodetele täiesti eristuva ja parima maitse.

Saaremaa lihatooted on teada-tuntud eelkõige oma kõrge kvaliteedi poolest. Oleme edukalt osalenud paljudel tootekonkurssidel.

Tellimislaud telefon: 45 24 201, 45 24 202, faks: 45 24 209, e-post: tellimus@slt.ee
© 2011 OÜ Saaremaa Lihatööstus | Pikk 81, Kuressaare 93815. Kõik õigused kaitstud / All rights reserved.