EST | ENG | FIN | RUS

Praetud veisemaks


Koostis:

750 g Saaremaa veisemaksa
2 sibulat
0,5 l piima
rosmariini
4 küüslauguküünt
300 g keedetud peeti
tüümianit
palsamiäädikat
Valmistamine:

Puhasta maks kelmetest ning pane piima sisse koos küüslaugu ja rosmariiniga u 30 minutiks likku. Sel ajal koori kartulid ja sibulad. Pane kooritud kartulid keema, et neist pärast kartulipuder valmistada. Võta maks piimast ja kuivata ning viiluta 2 cm paksusteks tükkideks. Pane pannile veidike toiduõli ja lase õli särisema. Pane maks pannile, lisa värske tüümiani oks ja tükeldatud sibula ribad. Pruunista maksa ja sibulat pannil u 4-5 minutit ning maitsesta soola ja pipraga. Kui sulle meeldib küpsem maks, siis pane see pärast pruunistamist veel mõneks ajaks ahju küpsema. Kui maks on valmis, aseta samale pannile suuremateks tükkideks lõigatud keedetud peedid ning lisa neile veidi palsamiäädikat. Kuumuta peete niikaua, kuni äädikas on redutseerunud. Serveeri kartulipudru, praesibula ja keedetud punapeediga. Retsept on valminud koostöös Eesti Kulinaaria Instituudiga.

Tellimislaua telefon: 45 24 201, 45 24 202, faks: 45 24 209, e-post: tellimus@slt.ee
© 2011 OÜ Saaremaa Lihatööstus | Pikk 81, Kuressaare 93815. Kõik õigused kaitstud / All rights reserved.