EST | ENG | FIN | RUS

Saaremaa lihatööstus tuli talviseks hooajaks lagedale viie uue tootega

Saaremaa lihatööstus pakub tänavuseks talvehooajaks viit täiesti uut toodet. Neist kolm on ahjupraed, lisaks uus sink ja peened tanguvorstid.

Saaremaa lihatööstuse peatehnoloogi Malle Mägi sõnutsi on neil koos varasemate talviste hooaegade toodetega kokku paarkümmend talvetoodet. Neist viis on, nagu märgitud, täiesti uued, mis jõudsid müüki läinud kuul.

Uued ahjupraed on paneeritud küüslaugune ahjupraad, A. Le Coq’i porteri marinaadis ahjuliha ja Felixi-sinepine ahjuliha. Vastsed tooted on ka peened tanguvorstid ja lambasink.

Miks siis ikkagi küüslauk, porter ja sinep? Uute maitsete valik tehakse Mägi sõnutsi ikka ja alati tootearendusmeeskonna eelistuste põhjal. “Kui suvel oli meil koostöö A. Le Coq’iga, siis talveks mõtlesime ka midagi pakkuda. Nii sai välja toodud ahjuliha porterimarinaadis,” selgitas peatehnoloog. “Ja kuna sinep ja liha käivad ka tavaliselt ikka kokku, siis tegime ühe uue toote koos Põltsamaa Felixiga, kasutame marinaadis nende mahedamaitselist sinepit.”

Mis puutub küüslaugusesse ahjupraadi, siis sellegi turule toomisel on oma selgitus. “Kuna paneeritud tooted puudusid meil täielikult, siis mõtlesime, et ühe variandi teeme siiski paneeringuga. Nõnda sündis küüslaugumaitseline riivsaiapaneering,” rääkis Mägi.

Peened tanguvorstid võeti sortimenti, et tootevalikut lihtsalt laiendada. “Mõtlesime, et suitsutatud tanguvorstid meil juba on, teeme natuke eksklusiivsema, peenema variandi ka.”

Kuna uued tooted on kuu- jagu juba müügis olnud, on selgunud, et eriti hästi läheb sinepine ahjuliha ja minekut on ka küüslaugusel ahjuprael.

Omad lemmikud on jäänud ka varasematest talvehooaegadest. Päris mitu hooaega on olnud üks populaarsemaid “Peen saare siga”, kenasti on läinud ka “Mustikane mõisaproua piduroog”, “Pörssapraad röstsibulaga” ning iga aastaga kogub järjest enam populaarsust “Peen saare lihaveis”.

Eelmisel talvehooajal tõi lihatööstus müügile Pörssa praevorstid, nende müük jätkub ka tänavu. “Tundub, et rahvale meeldib jõuluajal peale veri- ja tanguvorstide ka muid vorste küpsetada,” märkis Mägi. Kõigi talvetoodete osas oodatakse häid müügitulemusi.


 

1,8 miljoni eest suvetooteid

Saaremaa lihatööstuse tänavune suvehooaeg oli vaatamata heitlikele ilmadele väga edukas. Tööstuse müügidirektori Koit Repnau sõnul müüsid nad sel hooajal suvetooteid kokku 366 700 kg ja umbes 1,8 miljoni euro eest, mis on eelmisest aastast mahuliselt 8,8% rohkem.

Grillvorstidest oli tõeline menuk Õhtugrill, grill-lihadest osutusid populaarsemateks A. Le Coq’i premiumi marinaadis grill-liha ja astelpajumarinaadis grill-liha, grill-ribidest “Pörssa grillribi” ning šašlõkkidest A. Le Coq’i premiumi marinaadis sealihašašlõkk ja Saaremaa koorene šašlõkk.

Tootearendus suvetoodete osas täitis Repnau sõnutsi täielikult Saaremaa lihatööstuse ootused ja uued tooted võeti turul väga hästi vastu. “Saaremaa osakaal meie müügis on vastavalt hooajale umbes 16% ehk hinnanguliselt võib öelda, et Saaremaal söödi ära pea 59 000 kg meie suvetooteid,” märkis müügidirektor.

Repnau sõnul jätkatakse kindlasti oma toodete parima kvaliteedi ja maitse säilitamist, kuna kliendi rahulolu on kõige tähtsam. “Soovitan kindlasti tarbijal enne ostu sooritamist vaadata, et tegu oleks ikka kodumaise ettevõtte toodanguga,” ütles tööstuse müügidirektor. “Nii jääb kõik raha kenasti kodumaale ja aitame sellega kaasa kodumaiste ettevõtete jätkusuutlikkusele.”

 

Allikas: Saarte Hääl 05.11.2014

Tellimislaua telefon: 45 24 201, 45 24 202, faks: 45 24 209, e-post: tellimus@slt.ee
© 2011 OÜ Saaremaa Lihatööstus | Pikk 81, Kuressaare 93815. Kõik õigused kaitstud / All rights reserved.