EST | ENG | FIN | RUS

Saaremaa Lihatööstus üllatab uudse pakendiga

Kui seni on tarbijad harjunud poest šašlõkki ostma tavapärastes ämbrites, siis Saaremaa lihatööstus otsustas tänavuseks suvehooajaks oma šašlõkiämbrid neljakandiliseks disainida.

Lustaka Saaremaa Sea pildireaga šašlõkiämbrid, mis on nüüdsest nelinurksed, on Saaremaa lihatööstuse (SLT) müügidirektori Koit Repnau sõnul Eestis ainulaadsed. “Inimesed ootavad alati midagi huvitavat, seepärast tulime välja kandilise šašlõkiämbriga, et teistest tootjatest erineda,” ütles müügidirektor läinud nädalal maakonna poodnikele uusi suvetooteid ja ka uut pakendidisaini esitledes.

Miks siis ikkagi neljakandiline ämber? Repnau sõnul seepärast, et kandiline pakend võtab riiulis tunduvalt vähem ruumi. Šašlõkitotsikuid mahub kaupluses riiulisse ja kodus külmikussegi ühekorraga rohkem ning ka muud head ja paremat mahub nende kõrvale lahedamalt. Pealegi on uue disainiga pakendit väga käepärane korduvalt kasutada. “Usun, et marju on sügavkülmas igaüks külmutanud. Sellega (uue ämbriga – toim) on näiteks väga mugav marju sügavkülma panna – mahub palju rohkem kui ümarapõhjalisi ämbreid,” tõi Koit Repnau ühe näite.

Uut on Saaremaa lihatööstusel veelgi. Näiteks on pea kõik SLT šašlõkid nüüdsest valmistatud seakaelakarbonaadist. Vaid jogurtis šašlõkk on tehtud abatükist. Lisaks on kõik šašlõkid nüüdsest lõigatud ja töödeldud ühesuguse suurusega kuubikuteks. Nõnda küpseb šašlõkk oluliselt kiiremini ja liha jääb pärast grillimist eriliselt pehme. “Samuti võin lubada, et meie šašlõkkidest liharibasid ei leia ning kõik kuubikud saab küpsetamiseks vardasse lükata,” ütles Repnau.

Uusi suvetooteid on SLT-l tänavu kolm: lambatoorvorstike, lambašašlõkk ja suitsune grillkael. Lambatoorvorstikesed on tehtud lamba- ja sealihast, lambaliha on neis 51% ulatuses ja maitse mahendamiseks on lisatud 17,5% sealiha.
Lambašašlõkk on traditsioonilises marinaadis puhas tailiha ning Saaremaa suitsune grillkael on lahtiseletatuna suitsumaitselises marinaadis valminud seakaelakarbonaadi lõigud.

Läinud aastal müüs SLT oma suvetooteid kokku ligi 358 tonni. Neist 215 tonni grillvorste ja 142 tonni erinevas marinaadis liha. Mullu osteti grillvorstidest kõige enam Õhtugrilli nime kandvat vorsti (ligi 82 t) ja Saaremaa tooreid grillvorste lambasooles (18 t).

 Lihatööstus kasvatas käivet

Endiselt 100-protsendiliselt perefirmana tegutseva Saaremaa lihatööstuse valmistoodangu ning jahutatud sea- ja veiseliha turuosa Eestis kokku on ettevõtte andmeil 10 protsenti ehk sisuliselt iga kümnes inimene Eestis sööb SLT toodangut.

2012. aasta käive oli SLT-l 19,1 miljonit eurot ehk 12,3% rohkem kui 2011. aastal. Läinud aastal müüdi oma toodangut ühtekokku 5,9 miljonit kilogrammi ehk 2,5% enam kui aasta varem. Talvise sortimendi hulgas olnud liha müüdi kokku 25 tonni ehk 31,5% rohkem kui 2011. aastal ja veretooteid ligi 62 tonni ehk 7,7% rohkem.

Üle Eesti on SLT-l kauplustes kokku 21 värske liha letti. Kokku turustatakse ühes kuus lihalettides ca 100 000 kg värsket sea- ja veiseliha.

Viie aastaga on Saare maakonna põllumajandusse ja tootmisse investeeritud üle 10 miljoni euro.

 

Allikas: Saarte Hääl 09.04.2013

Tellimislaua telefon: 45 24 201, 45 24 202, faks: 45 24 209, e-post: tellimus@slt.ee
© 2011 OÜ Saaremaa Lihatööstus | Pikk 81, Kuressaare 93815. Kõik õigused kaitstud / All rights reserved.