EST | ENG | FIN | RUS

Seapraad õunte ja fenkoliga

Koostis:

2 kg Saaremaa sea kaelakarbonaadi
12 küüslauguküünt
3 fenkolit
3 suuremat õuna
oliiviõli
sool, must pipar
kuivatatud oregano

Valmistamine:

Esmalt pane ahi 180 kraadi juures soojenema. Puista lõikelauale oregano, sool ja must pipar ning rulli liha maitseainetega kokku. Soovi korral vormi liha lihanööri abil. Pruunista see siis pannil ja aseta eelsoojendatud ahju küpsema. Tükelda fenkol ja lõika õunad sektoriteks ning eemalda õunalt südamed. Koori ka küüslaugud ning sega need kõik kokku, lisades pisut oliiviõli. Lisa segu ahjus olevale lihale. Küpseta liha, kuni selle sisetemperatuur on 65 kraadi. Lase lihal enne serveerimist vähemalt 10 minutit „puhata“.

Retsept on valminud koostöös Eesti Kulinaaria Instituudiga

Tellimislaua telefon: 45 24 201, 45 24 202, faks: 45 24 209, e-post: tellimus@slt.ee
© 2011 OÜ Saaremaa Lihatööstus | Pikk 81, Kuressaare 93815. Kõik õigused kaitstud / All rights reserved.