Parooli taastamine

Teie e-posti aadressile saadeti juhised parooli taastamiseks.

Saada
Tagasi

Uudised

Saaremaa aurutatud sea seljafilee leidis parima toiduaine konkursil äramärkimist

​Toiduliit tunnustas kolmapäeval, 20. aprillil Tallinnas, Olümpia hotellis toimunud aastakonverentsil Eesti parimaid toiduaineid. Veebruaris 28. korda välja kuulutatud „Eesti Parima Toiduaine” konkursile laekus 66 ettevõttelt 161 toodet. Tänavusel Toiduliidu parima toiduaine konkursil oli llihakategoorias kõige suurem konkrutents. Kokku esitati selles kategoorias 17 toodet.

Lihatoodete kategoorias märgiti hindamiskomisjoni poolt ära Saaremaa Lihatööstuse aurutatud sea seljafilee. Aurutatud toode on välja töötatnud peatehnoloog Malle Mägi poolt.

Uudne aurutatud sea seljafilee kuulub Eesti turul esimesse omataolisse aurutatud lihade tootesarja. Kuuma auruga töötlemine on olemuselt üks kõige tervislikum ning vanim toiduvalmistamise viis, mille käigus säilivad lihas mitmed kasulikud mineraaltoitained ja vitamiinid. Auruga töötlemisel jääb sea seljafilee tekstuur mõnusalt pehme ja liha mahlane. Toode on E621 vaba.  

Aurutatud sea seljafileed võib süüa külmalt suupistena, lisada salatile, lõigata võileiva peale või soojendada pannil, grillil, ahjus 3-5 minutit toekama söögikorra jaoks praena.