Parooli taastamine

Teie e-posti aadressile saadeti juhised parooli taastamiseks.

Saada
Tagasi

Uudised

Tallinn Foodfest 2022 PARIM ÜLLATUSTOODE: Argentinapärane steik chimichurriga

Autor: Kertu Kalmus/Saarte Hääl

 

Toidumessil Tallinn FoodFest selgusid aasta parimad jõulutooted, mida tänavu võimalik oma jõululauale panna. Parimaks liha üllatustooteks kuulutati argentinapärane steik chimichurriga Saaremaa Lihatööstuse uuest lihaveise tootesarjast.

Saaremaa Lihatööstuse juhatuse liikmele Kaie Rõõm-Laanetile teeb rõõmu, et tarbijad leiavad üha enam tee veiseliha juurde. „Tulime sel aastal välja kahe tootega Saaremaa Lihaveise sarjas, mis tähendab, et need tooted on valmistatud ainult kohalikust toorainest,“ rääkis Rõõm-Laanet. Kohaliku all ei pea ta selle sarja puhul silmas Eestit, vaid Saaremaad. „Ma usun, et agrentinapärane steik chimichurriga ja kaua küpsenud brisket on alles esimesed väkesed sammud sellel tootesarjal,“ nentis tööstuse juhatuse liige.

Lihatööstuse tehnoloog Tauri Põlluäär aga märkis, et Lõuna-Ameerika klassikalise maitse segamine kohaliku toorainega tundus igati loogiline, sest eestlastel endil ei ole nii pikka lihaveise söömise traditsiooni jõudnud veel tekkida. „Vaatamata liha eelnevale marineerimisele õnnetsus meil selle toote puhul säilitada Saaremaa lihaveisele omane maitse, mida on täiustatud Lõuna-Ameerika maitsetega,“ märkis Põlluäär. „Mis seal salata… see toode on ka minu enda üks täielikest lemmikutest.“

Peale lihatoodete selgitati parimad jõulutooted ka pagaritoodete, hõõgveini ning jõuluõlle kategooriates. Konkursile esitasid 21 ettevõtet kokku 47 lihatoodet, seitse pagaritoodet, neli hõõgveini ja neli õlut. Hindajale esitati korraga kõik osalevad, samasse kategooriasse kuuluvad tooted ja paluti avaldada omapoolne arvamus hindamislehel. Kõiki tooteid hinnati pimetesti põhimõttel järgmiste kriteeriumite alusel: lõhn, maitse, sisu või konsistents ning välimus. Kokku võttis jõulutoodete hindamisest osa 1857 messikülastajat. Parima jõulutoote konkurss toimus messi programmi osana juba 19. Korda.